Kürtaj

tarafından
189
Kürtaj

Rahim içindeki embriyonun çeşitli yöntemler kullanılarak bölgeden uzaklaştırılması işlemine kürtaj ismi verilmektedir. Bu işlem istenmeyen gebeliklerin sonlandırılmasında 10. Hamilelik haftasına kadar yapılabilmektedir. Kişi gebeliği istiyor olmasına rağmen bebekte tespit edilen bir sakatlık durumu veya hamileliğin anne hayatı için risk oluşturması da kürtajı gerektirebilir.

Öte yandan kürtaj nedir? Sorusunun yanıtını yalnızca hamileliğin sona erdirilmesiyle sınırlamak mümkün değildir. Rahim kalınlaşması rahatsızlığından muzdarip olan kişilerde de bu yönteme başvurulabilir. Hekim rahim kanserinden şüpheleniyorsa kesin tanı koyabilmek için biyopsi almaya ihtiyaç duyacaktır. Bu da kürtaj yapma ihtiyacını doğuracaktır. Embriyonun olmayışı yani boş gebelik durumunda da yine rahmin temizlenebilmesi için kürtaj yönteminden yararlanılır. Anormal kanama şikâyetiyle jinekoloğa başvuran pek çok hasta kürtaj operasyonu olmak durumunda kalabilir.

Her kliniğe ve doktora göre kürtaj fiyatları değişmektedir. Çünkü hangi anestezi şeklinin uygulanacağı, çoğul gebelik olup olmadığı gibi unsurlar fiyatları etkiler. Diğer taraftan kist veya buna benzer oluşumlar bulunup bulunmadığı, operasyonun kaçıncı gebelik haftasında gerçekleştirildiği de fiyata etki eden bir başka husustur.